Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: bransoletka  (Przeczytany 1697 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Agata1199
Newbie
*

Reputacja na forum: +0/-0

« : Sierpień 04, 2009, 09:30:07 »

WITAM!
 Mam głupie pytanie - chciałabym zrobić bransoletkę i najpierw zrobiłam ją na płasko,w formie prostokąta, a teraz chciałabym żeby z tego płaskiego prostokąta zrobiła się okrągła bransoletka(nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam o co mi chodzi). Wiem, że w Rhino 4 istnieje taka funkcja ale nie potrafię jej odnaleźć, na skutek chwilowego zaćmienia umysłowego Duży uśmiech!!!!!
Proszę o jakąkolwiek podpowiedź!!!!
satrab
Hero Member

Reputacja na forum: +138/-0

« Odpowiedz #1 : Sierpień 04, 2009, 09:48:23 »

Może pokaż co już masz zrobione, będzie łatwiej pomóc.
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1

ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)

« Odpowiedz #2 : Sierpień 05, 2009, 08:20:33 »

Z tego co zrozumiałem, chyba chodzi o funkcję Flow Around Curve. krzywa docelowa miałaby postać okręgu.

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
Agata1199
Newbie
*

Reputacja na forum: +0/-0

« Odpowiedz #3 : Sierpień 05, 2009, 03:31:09 »

DZIĘKI za pomoc, można też skorzystać z IDŹ WZDŁUŻ POWIERZCHNI tylko wtedy się troszkę inaczej układa
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1

ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)

« Odpowiedz #4 : Sierpień 05, 2009, 10:10:45 »

flow around surface (kształtowanie na podstawie powierzchni bazowej i wzorca) (AKA "IDŹ WZDŁUŻ POWIERZCHNI")- to zupełnie inna bajka - zostań przy wersji z krzywą (jeśli chcesz otrzymać bransoletę)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 05, 2009, 10:17:21 wysłane przez Odyniec » Zapisane

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.18 sekund z 19 zapytaniami.